e
Banner

Etiketler: rail cargo logistics



RCL Türkiye yeşil bir dünyaya demir ağlarla bağlıyor


Yayın: 27-07-2015
Kategori: Yeşil Lojistik

Dünya üzerindeki karbon emisyonunun yaklaşık %25 'inin lojistik ve taşıma işlemlerinden kaynaklandığına dikkat çeken Rail Cargo Logistics (RCL) Türkiye Satış Müdürü Pervin Altındağ, bu anlamda karbon emisyonun azaltılmasına ve çevrenin korunmasına önemli bir katkı sunan demiryolu bağlantılı intermodal taşımacılık hizmetleriyle önemli bir alternatif yarattıklarını söylüyor. 





Rail Cargo Logistics’ten yeni intermodal servis



Haftada 3 gün düzenli ve karşılıklı olarak yapılan intermodal blok tren servisiyle Türkiye’yi hem ekonomik hem de çevre dostu bir yöntemle Avrupa’ya bağladıklarını belirten RCL Türkiye Genel Müdürü Ercüment Gücüyener, şu anda altyapı geliştirme çalışmalarını yürüttükleri Polonya-Türkiye intermodal demiryolu hattını ise Nisan ayında devreye almayı hedeflediklerini söyledi. 




Rail Cargo, Türkiye'de işlettiği tren sayısını arttıracak


Yayın: 13-07-2017
Kategori: Demiryolu

Rail Cargo Avusturya AG Yönetim Kurulu Başkanı Eric Regter ve Rail Cargo Logistic Türkiye Genel Müdürü Murat Hürmen, TCDD Taşımacılık AŞ’yi ziyaret etti. 




İki kıta Köseköy'de birleşiyor



Pasifik Eurasia ile ÖBB Rail Cargo Group kıtalararası demiryolu taşımacılığında önemli bir işbirliğine imza attı. Yeni ortaklıkla Asya ve Avrupa tek rotada birleştirilirken, yeni İpek Yolu’nun potansiyeli daha da geliştirilecek. Köseköy Lojistik Terminali ise kıtalararası yük taşımacılığı için önemli bir merkez haline gelecek.